Anita Drost

“Fietsen rond Dalfsen, wandelen bij landgoed Vilsteren, zwerven door de bossen bij Ommen. Als je net als ik in de Hanzestad Zwolle woont en werkt, waar de historie nog zo zichtbaar en voelbaar is, en je het stadsleven met een paar passen achter je kunt laten om middenin een prachtig rivierenlandschap op adem te komen, mag je jezelf gelukkig prijzen.  

Mijn naam is Anita Drost. Ik ben auteur van het non-fictieboek Verbroken contact tussen ouder en kind en van het moderne sprookje Welkom, Sneeuwwitje. Haar vlucht van huis en haard. Momenteel werk ik als coauteur met Jules Plus aan een jaarkalender creatief schrijven voor het basisonderwijs. Onder de vlag van tekstissimo schrijf ik teksten in opdracht; daarnaast ben ik oprichter/eigenaar van Schrijfbende.  Zeer vereerd voel ik mij, dat ik dat ik als jurylid mag genieten van verhalen waarvoor het boeiende Vechtdal de inspiratiebron is geweest.

Ik zie ernaar uit om jullie verhalen te mogen lezen!”

Arno Kramer

Arno Kramer is beeldend kunstenaar, schrijver en dichter. Naast het exposeren van tekeningen heeft poëzie altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Tot nu toe publiceerde hij zeven gedichtenbundels, een kinderboek en een roman. In september verscheen bij Salmon Poetry in Ierland de eerste Engelse vertaling van zijn laatste gedichtenbundel. Arno Kramer was de bedenker van het eerste Literaire Café van Nederland, destijds gevestigd in Deventer, lid van diverse jury's, zowel voor beeldende kunst als ook literatuur. Hij bedacht Drawing Centre Diepenheim en was er acht jaar lang curator. De stad Deventer bekroonde hem met de Gulden Adelaar voor al zijn artistieke activiteiten. Het Overijsselse landschap is, als ook het Ierse landschap, erg belangrijk in zijn gedichten.