De workshop voor de winnaars van de wedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni, in de VHS Grafschaft Bentheim in Nordhorn.

Onder begeleiding van professionals in de betreffende taal – Christiane Nitsche (D) en Frits Snijders (NL) – kunnen daarbij de door de jury uitgekozen tien Duitse en tien Nederlandse deelnemers aan hun teksten de laatste hand leggen en – zo nodig – nog wat bijschaven, voordat ze worden gedrukt.

De winnaars worden er schriftelijk van op de hoogte gebracht, zo gauw de jury haar keuze gemaakt heeft. Daarbij krijgen zij ook verdere details.

Frits Snijders is geboren in Nederland en woont sinds 1999 in Duitsland.

Hij heeft in het schrijven van teksten veel ervaring opgedaan in Nederland, bijv. tijdens zijn rechtenstudie door het schrijven van teksten voor een Nederlandse krant, tijdens zijn werk voor internationale Amerikaanse accountantskantoren, als leraar aan een M.D.S. en als VVV – directeur.

Vanaf 1999 is hij in Duitsland werkzaam als docent Nederlands, Engels en Duits en als vertaler/tolk voor bedrijven en (semi-)overheidsinstellingen.

Christiane Nitsche lebt seit 2003 in der Region - gut 500 Meter entfernt von der niederländischen Grenze.

Die Journalistin und Autorin leitet seit zehn Jahren Workshops zum kreativen Schreiben und hat selbst eine Reihe literarischer Reiseführer sowie Erzählungen veröffentlicht. Außerdem unterrichtet sie Deutsch als Fremdsprache.

Die gebürtige Kölnerin leitet das Projekt "Vechtegeschichten - Vechtverhalen" mit Leidenschaft aus Überzeugung, denn sie mag die Landschaft und die Menschen der Region - und nicht zuletzt deren gut erzählte Geschichten.